Enquesta \

Enquesta d'Opinió de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Pressupostos participatius 2019. Vota les propostes presentades

Pressupostos participatius de Cornellà de Llobregat. Aquestes són les propostes presentades per la ciutadania de Cornellà.Després de rebre 288 propostes (221 online i 67 presencials), i de que la Comissió de Valoració Tècnica-Econòmica les hagi avaluat per assegurar-ne la seva viabilitat, i un cop unificades les propostes seleccionades, hi ha 17 projectes per a tota la ciutat i 40 per als diferents barris de la ciutat que pots votar si creus que poden millorar Cornellà.

Les propostes més votades s’inclouran en els pressupostos de 2019 de l’Ajuntament de Cornellà i per tant, es desenvoluparan al llarg de l’any vinent. Pots votar fins a tres propostes.
Tu tens la paraula!


Enquesta orientada a: edat mínima (16), cornellanencs i cornellanenques, enquesta participativa


  • Vots1158
  • Inici16/06/2018
  • Obert fins15/07/2018
  • COMPARTIR         

Per enviar les teves propostes cal Iniciar sessió o Registrar-se

Quin projecte t'agradaria que es realitzés a Cornellà?

(*) Número màxim de respostes: 3


8# Pla de protecció del pardal (Cornellà (tot el municipi))

En menys de dues dècades hem perdut el 12,5% de la població de pardals. Encara tenim sort de veure´n pels nostres carrers ja que a altres ciutat europees com Londres ja fa anys que no en veuen cap. És per això que crec que és necessari establir un pla de xoc contra aquesta pèrdua de biodiversitat urbana: millorant els espais verds, establint espais de nidificació, etc. Us deixo un parell d´enllaços de la Sociedad Española de Ornitología (SEO) per a què els feu un cop d´ull. https://www.seo.org/

            2.000€
28# caminar es energia (Cornellà (tot el municipi))

Proposo la col.locació d´unes peces de paviment de nova generació, que transformen cada passa feta damunt seu en energia elèctrica. Aquesta energia pot utilitzar-se per iluminar espais públics. La proposta seria començar col.locant aquest paviment en indrets d´alta afluència diària, com poden ser les voreres davant dels CEIP de Cornellà.

            15.000€
51# Creació de carrils bici per connectar carrers/portals amb el transport public (Cornellà (tot el municipi))

Aquesta proposta agruparia diverses actuacions per tal de connectar diferents carrers dels nostres barris (especialment els mes llunyans) amb les principals estacions de transport public (estacions de tram, metro) mitjançant carrils bicis, facilitant doncs que "l´última milla" es faci amb bicis, patins o patinets

            400.000€
85# Un mundo de pictogramas contra las barreras verbales (Cornellà (tot el municipi))

La asociación EduTEA impulsó en el año 2015 en Cataluña un proyecto que en Navarra ha tenido una gran acogida: identificar con dibujos los espacios públicos y los interiores de los centros escolares para mejorar la inclusión de las personas con trastorno del espectro autista (TEA). En este vídeo explicativo se describe el proyecto: https://vimeo.com/141311732. Sería muy bonito que Cornellà se comunicara con este colectivo de personas a través de pictogramas en sus edificios históricos, administr
Aquesta proposta inclou la proposta:
- 90# PICTOCORNELLÁ

            20.000€
92# Motos y mesas de bar, en la acera (Cornellà (tot el municipi))

En un escrito que hice,tanto al ayuntamiento,como al alcalde,pidio una pilona automatica,en la parte trasera de la iglesia,para los que tenemos el parking a 30m,debido a que para llegar al mismo,tenemos que dar muchisima vuelta,y con ella,minimizariamos el tiempo,y las vueltas,ya que aparte,estan haciolo casi todo peatonal,y con ello,mas dificil circular,y llegar a mi parking,la respuesta,tanto de uno,como de otro,fue que actualmente,se mira mas por el peaton,asi que como las aceras,cada vez est

            6.000€
95# Plantación de árboles en los alcorques sin árbol (Cornellà (tot el municipi))

En diferentes puntos de la ciudad se encuentran alcorques sin árbol. Plantando árboles en todos los alcorques donde no los hay mejorará el aspecto de la ciudad, la calidad del aire, las áreas de sombra en verano y reducirá el impacto sonoro del tráfico rodado.

            200.000€
99# Nidos para murciélagos (Cornellà (tot el municipi))

La colocación de nidos para murciélagos ayudará a consolidar las 6 especies autóctonas de murciélagos en Cornellà, potenciando el entorno natural y la biodiversidad propia del municipio y fomentando una nativa sostenible al control de mosquitos y otros insectos en verano.

            15.000€
105# Conexió dels carrils bici (Cornellà (tot el municipi))

Poguer desplaçar-se pels barris de la ciutat per carrils sense interrupcions

            350.000€
120# Millorar i ampliar els W.C.del Parc de Can Mercader (Cornellà (tot el municipi))

Renovar els serveis (W.C.) del parc. Estan en bastant mal estat

            18.000€
146# Fanals de baix consum (Cornellà (tot el municipi))

Proposo la substitució progressiva de fanals d´alt consum per uns altres de més eficients, en concrets de models "intel.ligents" que modulen la quantitat de llum que emeteixen en funció de la foscor i per tant consumeixen menys energia.

            150.000€
159# Remodelació Can Mercader (Cornellà (tot el municipi))

Hi han tantes coses a fer en el Parc... Està brut (l´aigua, la gespa, el terra...). La gespa no està cuidada, fa pudor totes les zones d´aigua... El pitjor és el tema de la zona infantil: escassa i sempre a tope perquè no hi ha res més. I a sobre sense tals, un forn insopor a l´estiu. El Parc és molt gran i hauria d´haver-hi diferents zones de joc. També fan falta unes fonts d´aigua po i que estiguin presens.
Aquesta proposta inclou la proposta:
- 19# Restauració Can Mercader

            300.000€
181# Donar funció i reurbanització sota el viaducte de Renfe. (Cornellà (tot el municipi))

La zona sota del viaducte de RENFE a la confluencia de Ctra Esplugues i Av dels Alps és una zona amb potencial que està desaprofitada. Hi ha espai per potenciar l´esport (pistes polivalents de basquet/handbol, zona d´exercicis,...), la lectura (caseta d´intercanvi de llibres i punt wifi), el lleure pels infants (zona de joc infantil), i per la gent gran (zones de banc amb entreteniments tipus jardineria, ...)

            170.000€
184# MILLORA PARC INFANTIL ESCOLA IGNASI IGLESIAS (Cornellà (tot el municipi))

Com a patí obert, el patí de l´escola IGNASI IGLESIAS, és d´ús públic. Això fa que el seu desgast sigui major. Es demana la millora del parc infantil que hi ha dintre del patí en diversos aspectes: L ´estructura de jocs que es vella i anticuada i una mica insegura, es demana una nova més adecuada i amb sou tou i no de sorra L´entorn del parc. Es demana l´instal.lació de nou bancs, i de taules de picnic per que els nens puguin menjar o aprofitar per fer joc més tranquil com lleguir, dibuixar o

            90.000€
186# Pista frontenis (Cornellà (tot el municipi))

Hola! Propongo construir una pista de frontenis en nuestra ciudad, la construcción es sencilla y no supone grandes costes económicos, el precio de una pista descubierta suele ser alrededor de los 40.000€. La construcción consiste en asfaltar una superficie de aproximadamente 30X15, levantar la pared frontal que es unos 10X12, levantar una pared a la izquierda que es unos 30X12. Y por ultimo pintar dos líneas en el suelo y y otra línea en la pared frontal a una altura de 0,60 aproximadamente.

            40.000€
227# Mejorar accesos de movilidad en silla de ruedas (Cornellà (tot el municipi))

Semáforos sonoros y pasos cebra con rebajes
Aquesta proposta inclou les propostes:
- 225# Adecuación de las aceras
- 240# Millorar els carrers per la gent que van en cadira de rodes

            240.000€
269# Parc Infantil Av Alps/Bonavista (Cornellà (tot el municipi))

Crear un parc per a infants als voltants dels edificis nous, entre c/Bonavista nº80 i Av dels Alps 59

            60.000€
283# Connexió Salvador Allende amb Ctra d'Esplugues (Cornellà (tot el municipi))

Millora de la connexió o bé amb rotonda (amb la màquina del tren al mig) o bé construcció pas de vianants amb semàfor per creuar Ctra d'Esplugues a l'alçada S. Allende per creuar a l'altra banda

            40.000€
93# Toldos sortida escola martinet (Almeda)

A la sortida de l’escola martinet tenim un bon tros on els nens poden jugar sense perill de cotxes, tenim un bancs però faria falta alguna part de hombra hi ha un parell d’arbtes Però allà on estan els bancs queda totalment al sol. Vodriem demanar que ens posessin algun tipus de toldos .

            40.000€
180# Carrers i iluminació d´Almeda igual a tots els carrers (Almeda)

Asfalt, voreres i iluminació nou per tots els carrers per igual. Vicenç Ferrer o Marià Fortuny no estan en bones condicions i ho hem dit vàries vegades. ampliació de la reestructuració de l´Av Pablo Picasso a tota l´avinguda, des de Can Mercader a l´hotel.

            10.000€
192# COL·LOCACIÓ DE TENDALS AL PATI D’INFANTIL DEL CEIP DOLORS ALMEDA (BARRI ALMEDA). (Almeda)

El pati d’infantil de l’escola, on els més petits hi passen moltes estones al dia, no disposa de suficients zones a l’ombra el què provoca que els nens i nenes hagin d’estar exposats al sol i a altes temperatures o fer menys activitats a l’aire lliure. Es proposa instal·lar-hi tals ja que és una inversió eficient i de fàcil manteniment que protegirà als nens i nenes dels efectes perjudicials ben coneguts derivats de l’elevada exposició al sol i a la calor i treure més partit al pati amb jocs i a

            40.000€
241# Ascensor AAVV Almeda (Almeda)

Instalación ascensor interior sede AAVV Almeda
Aquesta proposta inclou les propostes:
- 242# Ascensor AAVV Almeda
- 245# Ascensor AAVV Almeda
- 278# Ascensor AAVV Almeda
- 279# Ascensor AAVV Almeda
- 280# Ascensor AAVV Almeda

            70.000€
10# Tals al pati de l´escola Els Pins (Centre)

Es proposa la instal·lació de tals al pati de l´escola els Pins, ja que aquest espai necessita ombra per a que els alumnes puguin gaudir d´aquest espai durant els mesos més calorosos. Al pati li dona el sol durant tot el dia especialment en les hores de matí i primera de la tarda que és quan els infants utilitzen aquest espai. Aquest espai no es pot utilitzar durant els mesos de més calor.

            40.000€
46# Bancs al carrer Pius XII (Centre)

Instal.lar bancs entre les dues entrades/sortides de l´escola Els Pins, per a poder seure mentres s´espera l´obertura de l´escola, ja sigui a l´entrada o sortida de l´horari escolar, sobretot de cara als avis/ àvies dels alumnes, i als pares que van amb fills més petits.

            1.000€
172# Sombra en los parques (Centre)

Al parque Pla de la Riba le hace falta sombra, sería muy bueno poner algún árbol para que haya sombra y te los juegos, poner una lona o algo como ya se ha hecho en otros parques

            40.000€
228# Tapar Alcorques Rubio i Ors (Centre)

Tapar los alcorques de la calle Rubio i ors como se ha hecho en la calle Miranda y Bellaterra.
Aquesta proposta inclou les propostes:
- 270# Tapar Alcorques Rubio i Ors
- 271# Alcorques Rubio i Ors
- 277# Alcorques calle Rubio i Ors

            40.000€
239# Acera mal estado (Centre)

En la c/Dr Carulla la acera de los números pares está peligrosa en muy mal estado.

            45.000€
252# Acondicionament vorera c/arq. Adell Ferrer (Centre)

Fer de nou la vorera i acondicionar clavegueram de la vorera del c/ Arquit. Adell Ferrer des del bar ubicat al nº10 fins el restaurant Montecarlo a tocar amb Rubio i Ors

            125.000€
3# Acera en c/Sevilla y asfaltado en c/Lluís Muntades (El Pedró)

La C/ Sevilla, justo donde está la Siemens, no tiene acera, está llena de malas hierbas, cuando llueve hay cos y no se puede caminar por ella, además de lo estrecha que es. Otro problema que hay con esta calle es que al no haber una acera en condiciones la gente va por la carretera con la consecuencia de que puede haber un atropello. La c/ Lluís Muntades a la altura de la Siemens está con desperfectos, llena de baches, con el pavimento lleno de parches en mal estado, la alcantarilla a la altur

            15.000€
40# Reforma patis Escola Sant Miquel (El Pedró)

L´escola Sant Miquel ha anat creixent durant tots aquests anys, fins a convertir-se en una gran família educativa. Els seus patits, però, necessiten una reforma que permiti acollir als infants com es mereixen. Ja no tan sòls al que formen part de l´escola sino als que formen part del Casal social de Can Padró, que es realitza al mes d´agost. Necessitem una pista on realitzar les activitats esportives de l´escola,ja que no tenim gimnàs. Una pista que acull a més de 100 infants a les activitat

            70.000€
52# Creació de pistes esportives al barri Gavarra (El Pedró)

Actualment tenim una extensió prou gran (començant a la carretera d´Esplugues, passant gran part de Gavarra i part de Sant Ildefons) on la presencia de pistes esportives (basquet, futbol) es baixa o nula. Aprofitar espais com els disponibles al voltant de Can Vegueria per fer instal·lacions on els joves de la casa puguin fer esport de forma segura farien un gran servei al barri

            30.000€
147# Parque infantil plaza Josep Tarradellas (El Pedró)

Ampliación del parque infantil de la plaza Josep Tarradellas con nuevos juegos de 0 a 12 años incluyo algún tipo de toldo para proteger del sol e instalando suelo de goma o similar para evitar que les entren tierra y arena en los zapatos.

            70.000€
152# Control / semaforització tram (El Pedró)

Afegir control de velocitat o semaforització al tram de túnel de Carretera d´Esplugues, sota les vies del tren, paral·lel a les vies del TRAM

            17.900€
153# La Rosa dels Vents. Accès escolar (El Pedró)

Afegir un semàfor de peatons a l´entrada de l´escola Bressol La Rosa dels Vents.

            4.006€
185# MILLORA PLAÇA PAU CASALS (El Pedró)

La plaça pau casals té una part de gespa. Es demana la substitució d´aquesta zona,, que està plena d´escrements de gos i de fang quan plou, la qual queda inutilitzada i per tant, desaprofitada. Es pot condicionar com la resta de la plaça, amb asfalt, o montar un parc infantil o una pista de futbol o basquet ja que la que hi ha just a sota es queda petita per tota la canalla que vol jugar-hi

            70.000€
188# Mejorar aceras c/Lluis Muntadas (El Pedró)

Las aceras del c/Lluís Muntadas al paso por la Siemens están en muy mal estado y son estrechas. Por allí pasan camiones a velocidad inadecuada, y somos muchos los padres con niños que tememos por nuestra seguridad, cuando llevamos a nuestros niños de paseo o a la guardería. Coches invadio la acera, simplemente cruzarse con alguien de frente, o evitar los baches implica bajar a la calzada con el peligro que supone.

            40.000€
220# Tal pel nou parc del Passatge Isabel Aunión (El Pedró)

Des que s’ha construït aquest parc, està sent molt freqüentat ja que queda en una zona de molt de pas i es troba molt proper a un supermercat. Les possibilitats d’utilitzar-lo ara que vindrà la calor i l’estiu es reduiran molt ja que no hi ha ni una sola ombra i queda molt exposat al sol durant tot el dia. Posar-hi un tal faria que el seu ús es pogués ampliar a les èpoques de calor i que fos segur i saludable ja que s’evitaria que les famílies estiguessin sota el sol amb els riscos que això comp

            40.000€
233# Jardín Innecesario (El Pedró)

Eliminación del jardín y construcción de una jaula de fútbol sala en la plaza Pallars, donde los niños puedan jugar sin causar accidentes a las personas mayores

            30.000€
33# Millor Servei al Mpal Fontsanta Fatjó (Fontsanta-Fatjó)

Davant el augment considerable dels últims anys de jugadors/es ens trobem una situació de saturació de les instal.lacions municipals. Per aixó que la nostra proposta es construir, uns WC públics i unes sales polivalents en la zona que queda lliure a la grada. Uns serveis públics dins de les instal.lacions que poguin donar servei a totes les persones que vene durant la semana i el cap de setmana a les instal.lacions municipals, actualment només hi ha dos WC al bar y la cua per utilitzar el WC

            70.000€
44# SUBSTITUCIO ESTRUCTURA DE JOCS PER A NENS DE 8 ANYS PARC DEL CITILAB (Fontsanta-Fatjó)

Aquesta estructura es molt alta y molts nens han caigut fent se mal. Recentement hem vist que te uns ferros que sobresurten y que poden fer mal als nens. Es podría sustituir aquesta estructura per unes altres que no siguin perilloses. Es podría posar un tren, alguna caseta,alguna estructura de les anomenades "trepas", una estructura giratoria, una tirolina, ni hi ha una gran varietat de columpis i jocs infantils que poden sustituir la anomenada estructura.

            25.000€
214# Retirada progressiva d´arbres i arbustos perjudicials per a la salut (Fontsanta-Fatjó)

A Cornellà tenim arbres (com el cas del plàtan d’ombra) i arbustos (com els situats al passeig del Canal de la Infanta) que provoquen fortes reaccions al·lèrgiques a nivell respiratori i ocular. S’haurien d’anar substituint progressivament per altres especies menys agressives.
Aquesta proposta inclou la proposta:
- 149# Sustituir los árboles que provocan alergias

            70.000€
56# Remodelación parque carrer arquitecte calçada, frente al colegio Antoni Gaudi (La Gavarra)

Propongo remodelar el parque que dan uso sobretodo en época escolar los niños y niños de los colegios Antoni Gaudí y Mediterránea. Es el parque que está en la calle arquitecte calçada, justo en frente del colegio Antoni Gaudi. Propongo cambiar el mobiliario de juego por otros más modernos, con puentes, subi-baja, toboganes, columpios.... Además hace falta un arenero ya que no hay tierra suficiente para que los niños puedan jugar e instalar toldos ya que en verano no se puede estar del calor que

            90.000€
62# Vallas en Rambla o Paseo Arquitecto Calzada (La Gavarra)

Solicitamos vallen la zona del muro del paseo de Arquitecto Calzada, donde se juntan los colegios Mediterranea y Gaudi, puesto que es una zona a la salida del colegio donde se juntan muchos niños y corren el peligro de que alguna se pueda caer o resbalar. Tampoco vría mal que pusieran algún banco más.
Aquesta proposta inclou la proposta:
- 64# Vallado Rambla Arquitecte Calzada

            10.000€
65# Remodelacion Plaza Cataluña (La Gavarra)

Remodelacion plaza Cataluña, por ser una plaza centrica y emblematica, y consideto que esta muy dejada. Necesita lavado de cara.

            170.000€
88# Remodelació i acodicionament de les voreres del inici del carrer Lluis Muntadas 1-5 (La Gavarra)

El carrer Lluis Muntadas té unes voreres molt estretes i en molt mal estat de conservació. Durant molts anys, camions i furgonetes s´aturen en aquest carrer, contribuïnt a malmetre encara les voreres que, en alguns trams, s´han fet fortats. Al carrer hi passen més persones des de la recent obertura d´un centre comercial. Hi ha perill de patir accidents degut a que la vorera és estreta y els cotxes passen a gran velocitat. Unes bandes reductores de velocitat podríen afavorir un descens de la ve

            10.000€
114# Instal.lació talls i restauració Parc infantil Carrer Arquitecte Calzada (davant escola Antoni Gaudí) (La Gavarra)

Instal.lació de talls que donin ombra al parc, ja que dona el sol tot el dia i queda inutilitzable durant molts mesos (abril-maig fins a l´octubre) , sense donar servei als nens i nenes de les escoles Gaudí i Mediterrània (en curs escolars) i de la ciutat en general durant tots aquests mesos. El parc també necessita una petita restauració, com pintura al mobiliari existent i també la instal.lació d´un sorral per als més petits.

            40.000€
144# Mejora del parque situado entre la C/ Sevilla y la carretera d´Esplugues (La Gavarra)

En el parque no hay columpios para que jueguen los niños, el suelo es de tierra , apenas hay árboles, etc…es una verdadera lástima, que dispongamos de un amplio espacio y esté tan poco utilizado y desaprovechado porque carece de atractivo y de infraestructura. Me refiero sobre todo a esta parte del parque: https://image.ibb.co/n5wJWc/Parque_Cornella.jpg Adjunto una imagen, a modo de ejemplo, de posibles mejoras que se podrían hacer https://image.ibb.co/jVQ5Ex/Parque_Cornella_Centro.jpg

            50.000€
207# Làmines de protecció solar per l´escola Antoni Gaudí: Eficiència energètica (La Gavarra)

Aquesta escola pateix des de sempre dificultats d´eficiència energètica, doncs té la meitat de les seves classes orientades al sur i l´altra meitat al nord. Les aules més afectades que estan al sud són les aules dels nens i nenes d´infantil de P3 i P5 i en segon terme educació especial i altres, que ja el curs passat i enguany estan amb finestres obertes i persianes baixes des de finals de març amb un promig de 25 graus. Durant l´hivern hi ha certs dies que no es pot tallar la calefacció i ja

            1.000€
210# Plaza del Sol y Plaza de la Luna (La Gavarra)

Actualmente Cornellà tiene una plaza del Sol, la idea sería rebautizar el pequeño parquecito que hay junto al edificio de los Mossos de Escuadra y la carretera de Esplugues, justo en frente de la Fábrica Bagaria. La plaza podría tener una pequeña escultura de una Luna igual que la que luce en la plaza del Sol (algunos metros más abajo en la misma carretera de Esplugues). Para dar un poco más de calado a la propuesta se podría aprove también para plantar algunos árboles más en el parque.

            30.000€
275# Espacio deporte para niños y jóvenes Parque Av del Parque (La Gavarra)

Cada día tenemos problemas entre familias, propietarios de bares y tiendas por la falta de un espacio adaptado a jurgos con pelotas. Faltan las estructuras adecuadas. No queremos niños sentados con maquinitas, queremos hijos jugando y haciendo deporte

            30.000€
281# Arreglo aceras c/Félix J. Oliveras y Cristófor Llargués (La Gavarra)

Igualar el nivel de las esquinas c/Campfasso el tramo entre Félix J. Oliveras y C. Llargués, hay mucha inclinación y se hace muy difíci el paso con silla de ruedas

            50.000€
55# Reforma carrer de La Riereta (Riera)

El carrer de La Riereta està situat just davant del centre comercial Splau i es un dels principals carrers d´accès per a la majoria de persones que venen caminant a aquest centre o els altres grans espais lúdics del barri Riera (camp de l´Espanyol, parc esportiu, etc). El carrer està en mal estat, sobretot en la intersecció amb la Av. del Baix Llobregat. Una reforma d´aquest carrer produiria una millora per a les persones que han de creuar per ahi per anar al seu destí (Splau), així com comença

            40.000€
31# REMODELACION PISTAS PLAZA EUROPA (Sant Ildefons)

Las pistas de la plaza Europa están algo dejadas necesitarían un lavado de cara, pintar de nuevo lineas de los campos he incluso el suelo de la pista de color como esta la pista nuevas del mercado dando algo de alegría a la zona, poner porterías y redes nuevas en las canastas, sustituir la canasta individual y la mesa de Pin Pon por una pista de mini basquet ,ya que hay padres que van a jugar con sus hijos pequeños y les cuesta llegar a la canasta y en Cornellá hay bastante afición al basquet.

            20.000€
247# Arreglos en Plaza Sant Ildefons (Sant Ildefons)

Arreglar el sistema de recogida de agua de lluvia en pza Sant Ildefons, así como del suelo de la misma

            60.000€
251# Tanca de seguretat davant l'escola pública Verdaguer (Sant Ildefons)

La tanca que hi ha davant l'escola és insegura ja que els cotxes passena certa velocitat i la tanca és incompleta; caldria que fos tancada per baix perquè no s'aproximessin els infants

            10.000€
266# Reforçar la barana de l'Avgda Salvador Allende davant escola (Sant Ildefons)

Reforçar o canviar la barana per a que els nens no tinguin accés a la carretera

            10.000€
268# Aparcamiento para bicis dentro colegio Verdaguer (Sant Ildefons)

Realizar un parking cerrado para bicis infantiles en el colegio Verdaguer. Habría que vallar un trozo del jardín exterior para ocultar las bicis de la calle mientras están en clase

            6.000€
282# Lavabos para minusválidos Centre Cívic St Ildefons (Sant Ildefons)

Renovar los lavabos de la primera planta del Centro Cívico, son estrechos y el espacio es muy reducido y una persona en silla de ruedas no puede entrar

            30.000€